Ardei iuti in otet

Iaa, inapoi la cratita! Ce atata hoinareala! Gata!

Intoarsa acasa,constat inca o data, daca mai era nevoie, ca gradina mea da semne de imbatranire precoce. Trandafirii sunt arsi de soare, vinetele nu mai rodesc, le cad florile una dupa alta, rucola n-am mai tuns-o si face deja floare, balarii ,nu va mai spun!! Singurii care sunt ok sunt ardeii iuti. Am niste prieteni americani, traiesc in Arizona si spuneau ca singurele legume pe care le pot cultiva acolo sunt ardeii iuti. Deci Romania se transforma in Arizona,hi hi!

Sa conservam deci ardeii iuti!

Reteta: 1 parte otet de fermentatie,

2 parti apa

1 lingura de sare la 1 l lichid

1 lingura de zahar la 1 l lichid

piper negru boabe

ceapa taiata fideluta

foi de dafin.

In rest, cum stiti: se aseaza ardeii in borcane, se pun in fiecare borcan cateva boabe de piper negru, o foaie de dafin mica, 2-3 feliute subtiri de ceapa,se toarna  deasupra apa cu otetul+ zaharul si sarea,, fiebinte,apoi se lasa cateva ore sa mai traga lichid, se completeaza, se capseaza. Pentru mai multa siguranta, eu le mai fierb 30 minute in bain-marie.

About these ads

About Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
This entry was posted in Conserve and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Ardei iuti in otet

  1. Arata foarte bine!
    Ai facut o gramada. Zic eu… :) … noi nu mancam nici macar un singur ardei iute intr-un an.

  2. Maryanne says:

    ce imi plac borcanele astea pline!!Eu aveam o reteta mai simpla dar anul acesta o incerc pe asta.Referitor la trandafiri,sa vezi ce am facut eu.Am curatat de buruieni in jurul lor,si alte flori care erau aproape uscate,i-am tuns cu foarfeca de vie,in sensul ca la fiecare tija unde a fost floare si s-a trecut,am taiat ultima frunza si de acolo cresc f repede lastarii care infloresc.Si ii ud bine in fiecare seara.S-au inviorat klumea cu toata caldura asta.Si stropesc saptamanal,ca viespea aia nenorocita nu pleaca de la mine deloc.La cei minioni chiar le-au cazut frunzele si erau doar betze.Dupa ce am facut asta ,sa vezi ce si-au revenit.Au dat lastari noi si sunt plini de boboci.Nu as vrea sa fie ca in Arizona,ca atunci chiar nu ne-am mai putea bucura de trandafiri,iar noi care ii adoram,am suferi enorm.

  3. baciu cristian ioan says:

    Urmaresc de ceva timp “vrajitoriile ” tale culinare.
    Imi permit sa fac o sugestie pentru ardeii iuti murati :Poti sa pui pe linga ardei si celalalte ingrediente fasole verde pastai. Eu am gustat si este excelent.

    • Alexandra says:

      Mersi de sfat, Cristi! La recolta viitoare, acum deja i-am pus pe toti la murat! Cred ca trebuie sa fie foarte bun! Peste vreo saptamana am sa fac cea mai tare reteta de muraturi din cate exista, asa ca stai pe aproape!

  4. Mariana says:

    O ce bine arata!
    Mai ai un borcan in plus?

  5. maria says:

    imi puteti explia de ce la unele retete trebuie apa si otetul fierte si la altele nu …m am tot uitat pe net si am gasit tot soiul de retete de a pune ardeii iuti…cum e mai bine? multumesc

  6. Marin says:

    Ardei iuti sunt buni pentru barbati, in Italia se numeau Viagra naturale!!!

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s