In atentia pensionarilor

Am rasfoit Monitorul Oficial si iata peste ce am dat!

ORDONANTA DE URGENTA OUG Nr.24/2010

In temeiul art. 115 alin.(4) din Constitutia Romaniei, republicata

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1. -In urma rapoartelor primite de la Serviciul Roman de Informatii, s-a constatat ca cei aproape 6 milioane de pensionari din Romania detin (fara a fi trecute in declaratiile de avere) cantitati mari de metale pretioase (aur, argint), pietre pretioase etc., si se sustrag de 20 de ani de la contributia lor in domeniul energiei (gaze, etc.) aducand grave prejudicii bugetului de stat. S-a estimat ca aceste averi nedeclarate reprezinta cam 80% din economia subterana, producand statului roman pagube anuale estimate la 65 miliarde euro.

Art. 2-Ordonanta Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a pensiilor potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a pensiilor, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor prin legi speciale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobata cu modificari prin legea nr. 177/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se va aplica astfel:

Incepand cu data de 1 iunie 2010, toti pensionarii din Romania vor avea obligativitatea sa depuna pana la data de 30 iunie 2010, declaratiile de avere, pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la Art. 1, dupa cum urmeaza:                        

-Aurul din gura

-Argintul din par

-Pietrele de la rinichi

-Plumbul din picioare

-Fierul din incheieturi

-Zaharul din sange

-Gazele emanate pe ascuns, intrucat s-a constatat ca pensionarii au un urias potential energetic, neutilizat pana acum si reprezinta o solutie ideala pentru reducerea importului din Rusia, aducand mari economii la bugetul statului. La gaze se vor aplica accize in cuantum de 2,5 euro/mc de productie estimata de catre specialistii Guvernului, pe baza teste si masuratori individuale foarte exacte.

(N.mea- A nu se reciti de catre pensionari, decat daca au simtul umorului)

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Zambete și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la In atentia pensionarilor

 1. victoria zice:

  La prima parte deja ma incruntasem rau de tot ,hahaha.M-ai prins.Abia la a 2-a parte am ras dar,daca ma gandesc bine,nu este imposibil sa se intample,avand in vedere prostia care domina tara asta.(vorbesc de….EI)

  • Alexandra zice:

   Si eu am ras copios. De fapt , un fel de rasu-plansu,ca atat ne-a mai ramas. Mai-mai ca incepem sa retraim vremurile, credeam apuse, cand il aveam pe Bula si pe Nea Nicu sa ne mai descreteasca fruntile.Lasa, Victoria, or veni si vremuri mai bune, macar pentru copiii nostri, ca pentru noi nu cred ca mai sunt sperante.
   Am sa copilesc si eu unu-doi, sa vedem ce iese, ca sunt curioasa rau.

 2. Adinuca zice:

  Si eu ma cam incruntasem dar numai asa am putut rade mai bine. M-ai facut cu prima parte 🙂

  • Alexandra zice:

   Mie una imi plac povestile cu final neasteptat.Iar daca finalul e happy, cu atat mai bine.Chestia e ca nu-i de gluma,presimt niste vremuri cumplie, deie Domnul sa ma insel!

 3. Georgiana zice:

  ei na! fluidul! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s