Reteta de vara, aflata ieri la birou, incercata pentru prima data. Mi-e asa de lene, ca nici sa scriu nu mai imi vine, observati ce telegrafice propozitii compun…
Ingrediente:
2 cepe mari
400 g ciuperci proaspete
4 linguri faina
verdeata cat mai multa
6 oua
sare,piper
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei;cand devine sticloasa, se adauga ciupercile taiate si ele marunt. Se lasa sa se inabuse,asa, cam 20 de minute, dupa care se lasa sa se raceasa. Cand s-au racit, se adauga ouale batute, faina si verdeata. Se amesteca bine, apoi se toarna intr-o forma de cozonac, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor pana se coace.
Se poate servi cald sau rece si cu o salata de vara langa.
Poza nu e reusita, in schimb drobul a iesit excelent: gustos, racoros si hranitor, un fel tocmai potrivit pentru vremea asta!
Click pe poza pentru marire!
da bine mai arata!!!wow! ce mancare buna mai faci tu si ne dai idei.
De aratat nu stiu daca arata bine, dar gustul e foarte bun.Mie ciupercile imi plac sub orice forma, inclusiv cu sare , pe plita.
si mie imi plac tare mult ciupercile,inclusiv cu sare pe plita. Facea tata cand eram copii.Acum ,mai fac si eu in tigaie,ca nu am plita,dar parca nu au acelasi gust.
Ei, Maryanne, nimic nu mai e ca atunci cand eram noi copii, nici macar ciupercile de padure, manatarcile, buretii…
asa este.Atunci mergeam cu tata la cules prin padure.Acum le cumparam si nu mai sunt la fel.
Mi s-a facut foame. Si nu am ciuperci ca sa imi fac. Arata super!
Pai… du-te si ia-ti! Si fa-ti! Si mananca!
Mai am mancare gatita. Altadata.
Cand vrei tu,gasesti reteta aici.
O asta e o mare bunătate!Si arata apetisant!Ciupercile sunt preferatele mele sub orice forma,ne potrivim la gusturi!
Asa e, ca mie imi curg balele la tot ce gatesti tu!
esti sadicaaaaaa!!!
nuuu, sunt cuminte rau
Ahaaa, gătești! Mă duc să te spun lui tanti Jeni! 🙂
De ce? Imi trebuie licenta? Ori e reteta marca inregistrata” Tanti Jeni”.Buna, Cristian Gheorghe! Ia si tu si mananca ceva si sa nu ma spui lui Tanti Jeni, ca nu-i frumos. Oricum, ea e o artista, nu ma compar eu, cu retete mele simplutze.
iaca acum fac si eu! uite cum ma pui tu pe mine la treaba! 😀
Munca tampeste, ai grija! Eu m-am tampit deja!
te-am sunat sa cer niste lămuriri, dar ai telefon inchis 😦 Bad, bad, Alexa!!
Nu mai am numarul de vineri. Iti explic eu. Luam leg pe mail sau mess. Pup
Pingback: Drob cu ciuperci « Georgiana
Buna Alexandra! Interesanta reteta! Cred ca iese buna si cu hribi din Bucovina. Vad ca toate cititoarele blogului voteaza favorabil. 🙂 O sa incerc si eu.
reteta e da la doamna Caprini, vezi , am aflat-o inaintea ta! Incearc-o ! Cu hribi mai bine faci tagliatele, gasesti reteta tot pe acolo pe undeva.