Caderea florilor la vinete

Tot mai multi gradinari se plang de faptul ca florile vinetelor cad, fara a apuca sa fructifice, iar uneori cad si fructe micute. E destul de frustrant ca dupa ce ai facut rasaduri, le-ai crescut, sapat, udat, sa te trezesti cu florile pe jos!  Acest fenomen nu poate fi pus pe seama căldurilor mari, întrucât vinetele pot rezista până la temperatura de +45°C. În schimb, vinetele sunt deosebit de pretenţioase faţă de umiditatea aerului şi a solului. Practic, la această cultură, pământul trebuie să fie deja în permanenţă umed pe toată perioada de vegetaţie, de la plantat până la recoltat, condiţie în care nu mai apare acest fenomen de cădere a florilor şi fructelor.
Mai mult, sunt recomandate stropiri cu solutii care ajuta la fructificarea vinetelor. Una dintre substante se numeste PROCAINA, este un compus bio, se foloseste in concentratie de 0.0001%, iar tratamentele se aplica de doua-trei ori pe saptamana incepand de la inflorire.

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Tratamente in gradina si nu numai și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Caderea florilor la vinete

  1. Victoria zice:

    Eu,pe ale mele nu le-am stropit decat de 2 ori cu zeama bordeleza.In rest,le ud in fiecare seara si nu am probleme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s