Conopida pane

Cand am mancat prima data conopida pane, n-am stiut ce mananc. Gustul e deosebit, fin… Se face usor, se mananca mai usor!

Reteta:

Desfaceti conopida in buchetele, mai mari, mai mici, mai potrivite. Nu prea mari, totusi. Daca nu mai puteti desface un buchet in altele mai mici, taiati-l in doua, longitudinal. Le spalati si le puneti la fiert in apa cu putina sare. Fierb destul de repede, cam in 15 minute si sunt gata cand intra usor furculita in cotor. Le scurgeti de apa si le lasati sa se raceasca.

Intre timp pregatiti aluatul pentru pane. Aici aveti mai multe variante. Eu azi am facut urmatoarea compozitie: 3 oua, batute bine, amestecate apoi cu faina, 2 linguri de smantana ( ca am avut, altfel puneam lapte),sare, piper. Se face un aluat nu prea gros, cam ca acela de chec, prin care se tavalesc buchetele de conopida, avand grija sa fie unse peste tot. Daca se sfarama si va raman firimituri de conopida, la sfarsit faceti din ele un cocolos, il mozoliti cu aluatul si repede cu el la prajit in tigaie.

A, da, deci se prajesc, in ulei, care trebuie sa fie mai mult in tigaie. Stati langa ele si intorceti-le pe toate partile,forma lor neregulata necesita acest lucru. Cand sunt rumenite frumos, le scoateti si le puneti pe hartie absorbanta, sa mai traga din ulei, exact ca la snitele.

Anunțuri

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Retete simple și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Conopida pane

  1. Am facut o data, mai demult. Dar nu m-au convins. Trebuie sa mai incerc.

  2. melinte daniela zice:

    si eu am incercat aceasta reteta dar cu buchetelele de conopida usor sfarmate rezultand o forma aplatizata , pe care o cufundam in ou cu ajutorul unei palete .

  3. Georgiana zice:

    Deja ai gatit? Mama mea, da’ tu esti spornica rau!
    O sa incerc si eu reteta asta. Sotul meu se da in vant dupa conopida. Eu personal, prefer un snitel din carne de porc 😀

  4. Mariana zice:

    Si eu fac des ca place la „trupa”dar pe iarna nu am pus!oparesti putin conopida?

  5. victoriacus zice:

    Vai ce imi place si mie.Azi am fost la cumparaturi in Real si am uitat sa iau :(((
    Dar saptamana ce vine ii zic lui Marius sa se opreasca in piata la Mihailesti,daca vine destul de devreme ca sa mai fie cineva,si sa ia.
    Noi suntem fani conopida pane cu mult usturoi.Eu una,dau friptura pe asa ceva.Si pe orice legume si fructe in general.

  6. cosmy zice:

    misto reteta dar mai trebuie ornata cu ceva legume pe acolo:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s