Sapunuri naturale-Blog
CARTEA „SAPUN DE CASA”
-
Articole recente
Comentarii recente
Petronela Tanasa la Pastrarea daliilor pe perioada… lucia la Hrean cu sfecla rosie in otet… lucia la Gradina la mijlocul lui m… Alexandra la Varza murata Maria Aurelia Baron la Varza murata Tony la Sezonul orhideelor Alexandra la Inmultirea trandafirilor prin… Alexandra la Pregatirea trandafirilor pentr… Alexandra la Cafea la ghiveci Corina la Inmultirea trandafirilor prin… Top Posts
Categorii
- Aniversari (28)
- Arbusti decorativi (17)
- Calator prin lume (33)
- Calator prin tara (15)
- Cat mai natural (44)
- Conserve (14)
- Flori de gradina (106)
- Flori de interior (9)
- gradinarit (123)
- Lucrari in gradina (15)
- Muzica (45)
- Parcuri si gradini (11)
- Pasari si mamifere (42)
- Plante aromate (19)
- Retete simple (72)
- Sapunuri naturale (10)
- Sociale (18)
- Tinerete fara batranete (8)
- Trandafiri (67)
- Tratamente in gradina si nu numai (19)
- Tutun (9)
- Uncategorized (182)
- Zambete (52)
Meta
Blog Stats
- 2.716.446 vizite
Blogroll
- Acvaristica
- Adi Hadean
- Balaura de gradina
- Brenacu
- Bricolaj
- Bucuresteni mutati la sat
- Bucurestii vechi
- Cafeaua ta
- Chiccutza
- Cnusi-texte haioase
- Consilier de vacante
- Constantin din Iasi
- Cosmin Stefanescu
- Daiana
- Daiana's Kitchen of love
- Dor de vara
- Elfa
- Florile Maryannei
- Fosile
- Gabriela-fata din vis
- Gaini Brahma
- Georgiana
- Gradina lui Huni
- Gradina lui Stewart
- Gradina vesela
- GrAdinuca
- Greenzonelife
- Gulasch Suppe
- Iesirea din Matrix
- Ilinca
- Ivanovele
- Jamie Oliver
- Jurnal de gradina
- Kathy's garden
- Marian gradinaru'
- Mariana
- Mihaela, gradinareasa
- Nigella
- Paradisul meu
- Redsky
- Roxana
- Sapunuri naturale
- Si la vara cald
- Simona Fusaru
- Simona Tache
- Snappy
- Tanti Jeni
- Teo Negura
- Thamara
- Theodora-Hai ca se poate
- Ursu Florin-Viata la tara
- Vasi-Gioni
- Victoria
- Zana eficientei
- ajutor
- ardei
- blog
- Bucuresti
- bujori
- bulbi
- buruieni
- busuioc
- caldura
- caprifoi
- castraveti
- cimbru
- coacaz
- concediu
- concurs
- Constantin
- craite
- crin
- crini
- fapte bune
- fenicul
- flori
- flori de gradina
- Franta
- frig
- fructe
- gaini
- Gary Moore
- glicina
- gradina
- gradinari
- gradinarit
- gradini
- gutui
- iarna
- inmultire
- lalele
- la multi ani
- lavanda
- legume
- leustean
- magnolie
- miere
- muzica
- narcise
- Olanda
- pisici
- plantare
- ploaie
- poze
- primavara
- pui de gaina
- Rambo
- rasaduri
- recolta
- reteta
- rock
- rosii
- rosii cherry
- rozmarin
- rucola
- salata
- sapun de casa
- sapun natural
- sfecla rosie
- solar
- targuri
- toamna
- Trandafiri
- tutun
- vinete
- weekend
- zambile
- zuchinni
Arhive
- noiembrie 2016 (1)
- octombrie 2016 (1)
- iulie 2015 (1)
- mai 2015 (1)
- aprilie 2015 (1)
- august 2014 (1)
- iulie 2014 (2)
- mai 2014 (5)
- aprilie 2014 (4)
- ianuarie 2014 (1)
- noiembrie 2013 (1)
- octombrie 2013 (1)
- iulie 2013 (2)
- iunie 2013 (6)
- mai 2013 (9)
- aprilie 2013 (11)
- martie 2013 (5)
- februarie 2013 (2)
- ianuarie 2013 (1)
- decembrie 2012 (2)
- octombrie 2012 (4)
- septembrie 2012 (3)
- iulie 2012 (11)
- iunie 2012 (12)
- mai 2012 (11)
- aprilie 2012 (11)
- martie 2012 (6)
- februarie 2012 (2)
- ianuarie 2012 (5)
- decembrie 2011 (6)
- noiembrie 2011 (2)
- octombrie 2011 (10)
- septembrie 2011 (13)
- august 2011 (12)
- iulie 2011 (15)
- iunie 2011 (28)
- mai 2011 (22)
- aprilie 2011 (33)
- martie 2011 (25)
- februarie 2011 (38)
- ianuarie 2011 (42)
- decembrie 2010 (49)
- noiembrie 2010 (48)
- octombrie 2010 (66)
- septembrie 2010 (62)
- august 2010 (46)
- iulie 2010 (64)
- iunie 2010 (59)
- mai 2010 (27)
Recolta de astazi
Acest articol a fost publicat în Cat mai natural și etichetat coacaze, oua, recolta. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.
Este ceva recolta. Eu astazi am luat numai un ou 😦
Pai de ce Florine, numai unul? Gainile tale ce fac, greva? 😀 Ori s-au facut cucoane??:D))
Astazi au renuntat cateva la greva si eu facut 6 oua.
Deci nu-i corect! Coacazele mele nu-s gata si mai sunt si negre, ca ale rosii n-au vrut anul asta ca cica sunt adolescente si inca nu fac fructe. Despre oua, suntem cam pe acolo, ca mananca gainile cot la cot cu noi.
Alea negre se coc mai tarziu, ai si tu putina rabdare…
Exact din trei oua si bobitele astea rosii ar iesi o tarta sau o prajitura de sa iti lingi degetele. MMmmmm tare buna.. dulce-acrisoara.
Dar tu ce faci cu ele ? Cu coacazele ?
Da, dar cine s-o faca, Elena? Eu le-am cules, le-am curatat si le-am bagat la congelator in asteptarea unor vremuri mai racoroase. Daca vrea cineva sa faca ceva cu ele intre timp, e invitatul meu. 🙂
Se poate face si inghetata cu ele. Am facut anul trecut si este nemaipomenit de buna, putin acrisoara . Era simpla, dar….am uitat. Poate daca gasesc reteta , o dau mai departe 🙂 .
Uite o idee buna! N-am mai facut o inghetata de vreo zece ani , cred… Iar daca ai si reteta, patria-ti va fi profund recunoscatoare! 😀
Si eu, la prajitura cu coacaze m-am gindit ! O sa ma faci, sa ma apuc, de gatit ceva dulce, Alexandra .
Sa-mi zici si mie daca ai o reteta buna! 🙂
Reteta am, da imi trebuie coacaze …Daca vrei reteta, spune-mi sa caut in catastif !
O sa ma tii toata vara cu prezentari de materii prime? Mor de ciuda, eu dau bani grei si pe fructe si pe oua. Noroc ca am timp sa ma uit la filme, nu?
Pai vezi? In viata e intotdeauna un echilibru: vezi filme, n-ai oua! 😀 Ai fructe, n-ai televizor! :D))
Reteta de inghetata foarte simpla: 400 grame de fructe, 150 grame zahar pudra (poate usor mai mult daca fructele sunt acre, eu atat folosesc la inghetata de capsuni) si 500 ml smantana sau frisca lichida. Se mixeaza fructele cu zaharul de preferat in blender, se bate bine frisca sau smantana. Daca pui smantana dulce iese mai cremoasa. Se amesteca si se baga la congelator. Mai simplu de atat… In weekend am facut de doua ori. S-a terminat in aceeasi zi. Ies cam 10-11 pahare de 200 ml
nu organizezi o licitatie pentru coacaze ?nu cred ca ai pierde mare lucru daca nu ai avea tv .
daca ti s au servit retete de inghetata eu pun la bataie una de prajitura
Reteta e de 4 oua asa ca mai tre sa pui gainile la o sfortare
Ingrediente: 120g de unt, 2 linguri de miere, 4 oua, 3 linguri de lapte, 270g de faina, 1 plic de praf de copt, sare, 200g de zahar, 250 g coacaze de preferat rosii ca cele proaspat culese de tine
Faina se amesteca cu praful de copt, galbenusurile, untul, mierea, laptele si un praf de sare. Se framanta pana aluatul devine elastic. Se tapeteaza o tava cu unt si faina. Aluatul se intinde, se aseaza in tava si se coace la foc potrivit pe trei sferturi.
In acest timp, se bat albusurile spuma cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga in compozitia de bezea coacazele spalate, curatate de ciorchini si scurse bine de apa. Se intinde bezeaua peste aluat si se mai da prajitura la cuptor pentru inca 15minute.
Acu sa vedem si poza cu rezultatul final asta de nu vinzi coacazele pin atunci
sa ai o zi plina si gustoasa
băi, eu n-am produs nimic azi. Am stat cloşcă toată ziua la calculator şi… nimica, nimicuţa! 😦
Mai Georgiana cred ca ai nevoie de un cocos… sa te invioreze. 🙂
Deja ai coacaze?? La noi sunt inca necoapte.