Nicu din Rimini

Nicu Silvestru este noul meu prieten de pe blog. Este „italian” de multi ani, nascut in Parscov, Buzau , iar actualmente locuieste in Rimini, unde ingrijeste o frumoasa gradina de legume. Sotia lui Nicu, Ramona, este banateanca, din Logoj.

Acum cateva zile i-am cerut lui Nicu permisiunea sa postez cateva poze din gradina lui din Rimini si cum  a fost de acord, iata ca va arat si voua ce gradina frumoasa are si ce  minunatii de legume face romanul nostru pe plaiuri italienesti!😀

Nicu, felicitari! Asa rosii n-am mai vazut, nici macar in poza. Ma intreb cum sunt la gust…

About Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în gradinarit și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Nicu din Rimini

  1. Mai draga, alea nu-s rosii, alea-s stejari care fac rosii …

  2. Dani spune:

    Splendida gradina, fantastice rosiile. Alea ultimele sint Zerba, si au un gust extraordinar. Nu le am eu in gradina, dar le-am gustat. Sint pe lista, pentru la anul !

    • Alexandra spune:

      mama, zici ca sunt dovleci, sau niste rosii de pe alta planeta!

    • De fapt se numesc Chocolate Stripes si pentru mine sunt in TOP 5.
      Sunt dulci, cu un gust usor afumat. Fiecare ciorchine produce 3-5 rosii de greutate medie ( 200 -300 gr ) dar daca planta creste in conditii bune ofera cu generozitate si monstrii ca cel din poza.
      Nu este OGM si nici hibrid. Cu rosia asta dar si cu alte varietati de gabarit depasit am facut o experienta ( poate pentru altii nu e o noutate ) : am taiat felii groase de circa 1-1,5 cm si le-am pus pe gratar, dupa carne, …:-X
      Pentru fiecare felie de rosie mai puneti si o felie de branza mai tare…:-9

  3. vasi spune:

    Impresionant, bravo lor!

  4. Alexandra, mii de multumiri pentru „gazduire”.
    Ma voi revansa…

  5. cristina spune:

    rosiile alea portocalii si lunguiete sunt haioase foc.
    nicu, semintele ti le salvezi singur, de la an la an?

    • Haioase si bune ! Yellow pear. Dulci, delicate, carnoase, cu un discret gust de banana. Plantele sunt foarte pretentioase, din 20 mi-au murit 14, unele de mici, altele chiar de dimensiuni mari.
      Da, semintele le salvez singur : inainte de a inflori invelesc bobocii intr-un material subtire si transparent ( help, cum s-o chema in romaneste ? ), probabil merge si tifonul. Asta pentru a impiedica „corcirea” cu alte varietati. Albinele-s de vina! Imediat ce se formeaza fructul se poate inlatura materialul respectiv. Semintele se aduna dupa 15 august cand plantele au ajuns la maturitate deplina. Atat rosiile cat si plantele trebuie sa „plesneasca” de sanatate. Fructele trebuie sa fie aproape de a se strica, adica foarte coapte. Pun semintele cu tot cu zeama lor intr-un pahar ( sau orice altceva ) si pun apa peste ele, cam jumatate din cat arata ele. Le las pana fac un strat serios de mucegai ( nu la soare ) apoi le spal cu apa rece, le usuc si le pun in pliculete de hartie sau de plastic cu zip. Mucegaiul distruge gelul din jurul semintelor, astfel vei avea un procent mai mare de reusita in momentul germinarii, germinare care se va produce mai rapid tocmai datorita lipsei gelului. Valabil si pentru castraveti.

  6. Roxana Chita spune:

    Wow ce rosii – gigant😐

  7. maryanne spune:

    Felicitari lor ! Foarte frumos !

  8. Multumesc tuturor, imi dati curaj.

  9. mmm, cum fac sa pun un avatar al meu ?
    Merci.

  10. cristina spune:

    doamne, Nicule, de aia ai asa gradina faina, pentru ca esti atat de priceput si de muncitor si plin de rabdare! m-am uitat ca matza-n calendar la procesul de salvare a semintelor. bravo!

  11. Pai ce fac fetele ? Vad un barbat la ananghie si nu-l ajuta ? Sunt unu’ dintre putinii reprezentanti ai sexului ( intotdeauna ) tare pe acest blog si deci va rog sa ma tratati ca pe o piatra pretioasa ( pietroi, daca vreti )
    Nu-s chiar asa de urat incat blogul Alexandrei sa nu ma suporte….🙂🙂🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s