Ingrediente: sfecla rosie ( una barosana sau doua mai mici), un cartof, un morcov mic, o ceapa mica, putina telina, o jumate de dovlecel, apa, sare piper, smantana, unt.verdeata.
Se fierb bine radacinoasele, iar cand sunt gata, se scoate ceapa si se arunca, iar restul legumelor se dau prin blender, impreuna cu apa in care au fiert. Se mai subtiaza cu apa daca e cazul, apoi se drege cu condimentele, smantana si se adauga frunzele de patrunjel sau de telina. Binenteles, crutoane.
Supa asta e facuta cu ultimele sfecle din gradina, caci pe celelalte le-am pus la borcan, in otet. Fara hrean!! 🙂 Ei, sa fi stiut eu ce supa buna iese din sfecla rosie, pai nu faceam eu un cazan de supa pana acum…?
A, stiati ca sfecla rosie este una dintre rarele, poate chiar singura leguma care isi pastreaza proprietatile chiar si dupa prelucrarea termica?
Sa aveti un octombrie bogat si spornic!
Servus, Alexandra! Supa arata excelent! Imi poti da te rog o adresa de email la care sa iti scriu? Voi fi on-topic. Poti sa-mi trimiti adresa si pe email (darius.tulbure@gmail.com) daca nu doresti s-o faci publica. Mersi!
este supa mea preferata! si nu stiam ca nu isi pierde proprietatile. am aflat un lucru nou 🙂 multumesc 🙂