Supa crema de sfecla rosie

Ingrediente: sfecla rosie ( una barosana sau doua mai mici), un cartof, un morcov mic, o ceapa mica, putina telina, o jumate de dovlecel, apa, sare piper, smantana, unt.verdeata.

Se fierb bine radacinoasele, iar cand sunt gata, se scoate ceapa si se arunca, iar restul legumelor se dau prin blender, impreuna cu apa in care au fiert. Se mai subtiaza cu apa daca e cazul, apoi se drege cu condimentele, smantana si se adauga frunzele de patrunjel sau de telina. Binenteles, crutoane.

1Supa asta e facuta cu ultimele sfecle din gradina, caci pe celelalte le-am pus la borcan, in otet. Fara hrean!! 🙂 Ei, sa fi stiut eu ce supa buna iese din sfecla rosie, pai nu faceam eu un cazan  de supa pana acum…?

A, stiati ca sfecla rosie este una dintre rarele, poate chiar singura leguma care isi pastreaza proprietatile chiar si  dupa prelucrarea termica?

Sa aveti un octombrie bogat si spornic!

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Retete simple și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Supa crema de sfecla rosie

  1. Servus, Alexandra! Supa arata excelent! Imi poti da te rog o adresa de email la care sa iti scriu? Voi fi on-topic. Poti sa-mi trimiti adresa si pe email (darius.tulbure@gmail.com) daca nu doresti s-o faci publica. Mersi!

  2. monicasicoe zice:

    este supa mea preferata! si nu stiam ca nu isi pierde proprietatile. am aflat un lucru nou 🙂 multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s