Ce inseamna cand visezi un castravete?

Va mai aduceti aminte, asta-vara, cand vizitatorii mei ma intrebau insistent ce inseamna sa visezi ba una ba alta, de parca as fi fost ruda cu mama Omida?Intrebau  ba ce inseamna sa visezi vinete, ba nuci verzi, ba gradini inflorite.Iata ca acum mi-am gasit ceva timp sa caut semnificatii ale viselor gradinaresti si le gasiti mai jos. Din pacate nu am gasit toate legumele si nici toate fructele ori florile cultivate, dar cred ca puteti face singuri analogii. Daca stau sa ma gandesc, dupa ce interpretare dau astrologii, cred ca as fi putut sa fac si singura un dictionar de vise legumicole…

ALBASTRELE: sanatate, sinceritate, candoare, calm, liniste.

ARA: vrei sa determini schimbarea anumitor viziuni si perceptii despre realitate, imbunatatirea unei situatii prin efort si munca depusa.

ARDEI: iute- ipocrizie, pericol, minciuni , barfe spuse de tine sau de altii despre tine; gras – necesitatea de a avea mai multa grija de organismul tau, de a-l iubi si aprecia mai mult.

BOBOC: de floare – cuvinte frumoase, inceputul unei etape frumoase; de rata- duiosie, iubire, incantare.

BUJOR: sensibilitate, iubire.

BUSUIOC: esti plin de iubire, mai trebuie doar sa iti dai si tu seama de asta.Nu ii mai ort ape cei de langa tine sa iti aduca dovezi de afectiune, ei te iubesc oricum, chiar daca nu iti arata.

CACTUS: piedici, ai nevoie de foarte mult calm si rabdare pentru a trece de o situatie neplacuta, crezi ca esti atacat, la mnca sau in relatia de cuplu, dorinta de razbunare.

CAISA: pofte, complexe, decoperirea unor noi oportunitati.

CARTOF: energie sexuala (mai ales daca este vorba de o femeie care viseaza) si posibilitate de procreere, porti de grija cuiva drag, creativitate.

CASTRAVETE: curatarea organismului si a mintii de lansarea unor judecati si ganduri rele, dorinta de experimente sexuale; murat- esti dur si sever cu cei din jurul tau, desi tu la origine esti foarte usor de ispitit.

CAPSUNI: dragoste, pasiune; daca sunt coapte- pasiune nebuneasca, dezechilibru emotional, apetit sexual urias; necoapte – explorarea sexualitatii, cautarea partenerului potrivit.

CEAPA: suferinta, inima ranita si lacrimi cauzate de o durere sufleteasca, dorinta de razbunare, greseli ce provoaca probleme.

CIRESE: capacitatea de a discerne binele de rau, dualitate si complextatea caracterului.

CIUPERCA: risc asumat dar posibilitate foarte mare de castig, intelegerea unor lucruri pe care putini le inteleg, poti sa evoluezi foarte repede pe scara proesionala dar la fel de repede poti sa si pici.

CONOPIDA: senzatie de ahtiere, esti satul de ipocrizie si rautate, situatii complicate si neplacute

CREANGA: cu flori, frunze- ti se va acorda o sansa , apreciere si afectivitate, ambitia si energia de a cosntrui ceva pentru tine si familia ta; desfrunzita, uscata- te subapreciezi, te lasi daramat de probleme, pierderi materiale care insa nu sunt irecuperabile, pustietate sufleteasca, sentimental te simti tradat/a, parasit/a, neinteles/neinteleasa.

CRIZANTEMA: nostalgia tineretii, bucuria fiecarui moment, pareri de rau si regrete ale trecutului, duiosie si aprecierea prezentului.

FASOLE: te invarti in contexte si medii neplacute, pofte culinare.

FLORI: pace si arminie sufleteasca, vrei sa iti exprimi iubirea de a trai si de a iubi, romantism, vulnerabilitate, frumusete interioara, ; ofilite – sperante desarte, dezamagiri, naivitate, sentimente ranite.

GHIOCEL: bucurie, stare de spirit buna, perioada buna pentru relatii sentimentale, iubire de sine, renastere, speranta si optimism.

GOGOSAR: plictiseala, lipsa suspensului si a aventurii din viata, relatii amoroase explozive

GRÂU: vei face achizitii, belsug, castiguri banesti sau sponsorizari, bucurie.

GRADINA: plina cu flori, impodobita – suflet bun, necesitatea de a constientiza ca fericirea se afla in sufletul tau si nu in afara lui; vestejita – sperante desarte, delasare, lene, lipsa de initiativa.

GRADINAR: iubire, detasare de problemele cotidiene, comunicare extrasenzoriala, implicare in ceea ce faci.

GUTUIE: necesitatea de a-ti intari simturile, instinct, intuitie dar si intelect dezvoltat, suparare, neplacere, pierderi de bani.

HREAN: sanatate subreda, probleme materiale, emotii rafulate, interiorizate dar niciodata descarcate

LIVADA: in functie de aspectul sau: frumoasa, ingijita, inflorita reprezinta proiectia dumneavoastra in  mediul dumneavostra de activitate, sunteti increzator in fortele proprii, in succesul ce nu s eva lasa mult asteptat

Daca livada este uscata : in ultima perioada cei din jur v-au perceput ca pe o persoana recalcitranta, usor iritabila la orice remarca, sa fie oare doar o imprsie venita din afara? Sau chiar aveti motive de ingrijorare?

OMIDA: renasterea unor sentimente mai vechi, inceputul etapei de maturizare si intelegere a anumitor chestiuni, tendinta de a te lamenta din motive utopice si inventate de mintea ta,

ORHIDEE: sentimente foarte puternice, aproape coplesitoare, explorarea sexualitatii si atractii sexuale magnetice fata de cineva, relatii platonice, dorinte inhibate.

PASTAIE: (Fasole): va paste o boala sau aveti imunitatea organismului scazuta.

PATRUNJEL: semn de boala, nevoie de vitalizare si energizare, sentiment de grija si ocotire fata de cineva.

PRUNE: trebuie sa iti revizuiesti comportamentul cu cei din jur, atentie si grija mai mare fata de oamenii la care tii.

In orice caz, aveti grija ce mancati seara!

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în gradinarit și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu