Dulceata de gutui

Reteta :

o farfurie adanca, plina varf cu gutui taiata fideluta sau cubulete  ( daca n-aveti rabdare, dati-le prin razatoarea mare).

3 pahare de apa

1 Kg zahar

zeama de la 1/2 de lamaie

In vasul unde va fierbe dulceata, puneti 3 pahare de apa si 1 Kg de zahar. Lasati pe foc cateva minute pana se topeste zaharul si da in cateva clocotele. Adaugati gutuile rase si fierbeti pana se leaga siropul. Inainte de a fi gata, se pune zeama de la o jumatate de lamaie. Se pune fierbinte in borcane.

Despre Alexandra

Economista, salariata la stat, pasionata de gradinarit si de sapunarit
Acest articol a fost publicat în Retete simple și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Dulceata de gutui

  1. Mariana zice:

    Vai,ce-mi faci tu mie!!!
    O grozavie cu aroma nemaipomenita!
    De nu-mi ajunge timpul sa-mi fac,vin la tine!nu pot altfel!
    O seara de duminica placuta!

  2. Mariana zice:

    O!vin desi ni-mi place sa curat gutuile(acum mi-am adus aminte)dar gustul ce rezulta merita efortul!

  3. maryanne zice:

    poate asta e si motivul pt care nu-mi place sa fac dulceata si peltea,ca treb sa le curat,dar rezultul finit……ar trebui sa fac totusi un efort.

  4. Of…am si eu culeasa o sacosa de gutui. Si ma uit lung la ea. Dar trebuie sa ma apuc sa le curat.
    Spor la curatat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s