o farfurie adanca, plina varf cu gutui taiata fideluta sau cubulete ( daca n-aveti rabdare, dati-le prin razatoarea mare).
3 pahare de apa
1 Kg zahar
zeama de la 1/2 de lamaie
In vasul unde va fierbe dulceata, puneti 3 pahare de apa si 1 Kg de zahar. Lasati pe foc cateva minute pana se topeste zaharul si da in cateva clocotele. Adaugati gutuile rase si fierbeti pana se leaga siropul. Inainte de a fi gata, se pune zeama de la o jumatate de lamaie. Se pune fierbinte in borcane.
Vai,ce-mi faci tu mie!!!
O grozavie cu aroma nemaipomenita!
De nu-mi ajunge timpul sa-mi fac,vin la tine!nu pot altfel!
O seara de duminica placuta!
Vino, ca mai am de facut, poate ma ajuti sa le si curat, ca eu de-aia fac doar cate doua kile o data. Ce zici?
O!vin desi ni-mi place sa curat gutuile(acum mi-am adus aminte)dar gustul ce rezulta merita efortul!
Te astept!
poate asta e si motivul pt care nu-mi place sa fac dulceata si peltea,ca treb sa le curat,dar rezultul finit……ar trebui sa fac totusi un efort.
Pentru peltea doar le tai si le pui la fiert.
Of…am si eu culeasa o sacosa de gutui. Si ma uit lung la ea. Dar trebuie sa ma apuc sa le curat.
Spor la curatat!
Mersi. Toata saptamana asta am ce face. Uite chiar acum ma duc sa mai fac. Da’ -mi place.